Ergon (IASTM)

masaža na stolu, obučeno (komotna odeća)
Cena usluge
Tehnika opuštanja mišića, ligamenata i fascija pomoću metalnih instrumenata. Koristi se ne samo kao tretman bola ili povrede, već i za rešavanja ograničenog opsega pokreta uzrokovanog problemom mekih tkiva.

IASTM (Instrument assisted soft tissue mobilization) je tehnika opuštanja mišića, ligamenata i fascija pomoću metalnih instrumenata. Tehnika postoji već hiljadama godina (koristila se još u drevnoj kineskoj medicini), a u novije doba znanstvenici su radili istraživanja kako bi razvili naprednije instrumente koji će dati bolje rezultate.

Danas je IASTM neizostavna tehnika u svim boljim svetskim klinikama i sportskim klubovima. Tehnika se koristi za brzo opuštanje mekih tkiva te se zbog toga najviše koristi u sportu gdje je potreban instant rezultat.

Koristi se ne samo kao tretman bola ili povrede, već i za rešavanja ograničenog opsega pokreta uzrokovanog problemom mekih tkiva. Korištenje IASTM tehnike u zadnjih pet godina rapidno raste zbog zadovoljstva pacijenata i praktičara koji takvu uslugu pružaju, ali i brojnih istraživanja koja su pokazala brojne benefite i efikasnost IASTM metode.

IASTM se koristi za stimulaciju lečenja oštećenog tkiva, odgovor tela i centralnog nervnog sistema na podražaj s ciljem opuštanja mišića, tretiranja povrede ili oslobađanje ograničenog pokreta.
IASTM (Instrument assisted soft tissue mobilization) tehnika opuštanja mišića, ligamenata i fascija.

Neki forumi i video zapisi na YouTube-u pokazuju kako IASTM uzrokuje oštećenje kože, hematome itd. Naprotiv, IASTM ne sme prouzrokovati hematome, oštećenja niti išta slično. Budite sigurni da takve osobe nisu sertifikovane za IASTM.

Ostavite komentar

Prijavite se za naš Newsletter

Obećavamo da vas nećemo zasipati neželjenim porukama.