Poštovani, u toku je ažuriranje web sajta, kao i cena. Molimo Vas da sve informacije i cene naših usluga kontaktirate naše centre. Beograd: 063 831 22 45, Novi Sad: 069 188 99 29. Hvala na razumevanju.

Masaža Lica

masaža na podu / strunjači, obučeno (komotna odeća)
Cena usluge
Novi Beograd: 
 1.200 din
Određene tačke na našem licu odgovaraju untrašnjim organima a njihovom pravilnom stimulacijom pospešuje se njihov rad i ono što je najvažnije dovede se u stanje ravnoteže.

Kao što se na stopalima i na šakama nalazi veliki broj nervnih završetaka i takozvanih refleksnih zona povezanih sa radom unutrašnjih organa i organskih sistema tako i određene tačke na našem licu odgovaraju untrašnjim organima. Njihovom pravilnom stimulacijom pospešuje se njihov rad i ono što je najvažnije dovede se u stanje ravnoteže.

Prva tačka koja se stimuliše masažom lica nalazi se na centralnom delu čela, sa strane, i utiče na mentalnu stimulaciju, na dobro razbuđivanje.

Tačka koja se nalazi između obrva koja se i popularno zove treće oko, stimuliše hipofizu, centralnu žlezdu endokrinog sistema. Na taj način se utiče na rad i ostalih žlezda sa unutrašnjim lučenjem.

Linije ispod obrva povezane su sa radom bubrega. Terapeut jagodicom srednjeg prsta prelazi od slepoočnog dela ka korenu nosa i istom putanjom se vraća u početnu poziciju.

Tačke koje se nalaze na centralnom delu jagodične kosti odgovoraju zdravom funkcionisanju creva i sama stimulacija čini kožu sjajnijom i poboljšava digestivne procese.

Eliminisanje istrošenih krvnih ćelija i poboljšanje kvaliteta krvi stimulisanjem tačke na licu koja odgovara organu slezine. Nalazi se na kanalićima odnosno sa strane u prostoru između nosa i gornje usne.

Za poboljšanje rada pankreasa odnosno gušterače stimuliše se tačka koja se nalazi u udubljenju same brade ispod donje usne.
Na vrhu brade nalazi se tačka odgovorna za rad creva .
Sa strane usana nalaze se tačke koje se koriste za poboljšanje disanja jer utiču na rad pluća.
Iza uha prateći donju ivicu vilične kosti nalazi se linija koja odgovara radu polnih organa.
U udubljenjima na obrazima nalaze se tačke koje odgovoraju jetri i limfnom sistemu.
Na samom vrhu čela na početku vlasišta na središnjem delu nalazi se tačka koja je odgovorna za rad nervnog sistema.
Trljanjem ušnih školjki utiče se na rad celog organizma jer se na njima nalaze akupunkturne tačke celog tela.

Kontraindikacije za masažu lica

Postoje određene kontraindikacije za masažu lica npr.: estetske intervencije na licu(ubrizgavanje filera, botoksa), upala kože lica ili neke promene na koži lica.

Ostavite komentar

Prijavite se za naš Newsletter

Obećavamo da vas nećemo zasipati neželjenim porukama.